Elsebeth Bie Txen

Jeg har tegnet og malet fra jeg var ganske lille, og været kreativ på mange områder. Da der skulle vælges uddannelse, valgte jeg "det fornuftige" og blev kemiingeniør - selv om jeg også drømte om at blive en dygtig designer.

Gennem livet har jeg været heldig at være i kontakt med mennesker - lærere, der har vist mig teknikker, udfordret mig og opfordret mig til at være dristig, blive dygtigere, tro på mig selv.

En anden vigtig faktor er den gode respons, jeg altid har fået på det, jeg har lavet - selv om jeg har skullet nå en vis alder og modenhed, før det kunne trænge gennem min egen blufærdighed.

En åbenhjertig snak med venner nogle år tilbage gjorde det klart, at jeg savnede de kreative sider af mig selv som modspil til det rationelle og fornuftige i min hverdag. Et malekursus fik mig i gang igen og siden har det at udtrykke mig kreativt gennem at male været en vigtig og fast del af mit liv.

Det er befriende at følge lyst og intuition i maleprocessen. Den intuitive proces giver frihed i min kreative proces, hvor leg, glæde og fantasi får frit spil. Det kan sammenlignes med at ligge på en dejlig græsplæne og kigge op i skyerne - følge former, figurer og kurver, efterhånden som de udvikler sig - blot i mange farver.

Det er en stor fornøjelse at lave billeder i glade farver. Det er vigtigt for mig, at lyset er stærkt og klart i mine billeder.

Favoritmaterialerne er olie på lærred. Dette er en dejlig måde at arbejde på pga. lange tørretider - i modsætning til mange andre ting i denne verden, hvor alt skal gå så stærkt.

Jeg har i de seneste år genopdaget glæden ved at tegne, inspireret af drømme, visioner, eventyr elle et et valgt tema. Materialerne er ofte vandopløselige blyanter, kridt og ink, som hver på deres måde kan give mange fine udtryk.

Jeg søger løbende at lære og udvikle min stil og mine kompetencer yderligere med kompetent undervisning og inspiration, hvilket kommer til udtryk i mine nyeste billeder.